Πώς να πλύνεις σωστά τα ρούχα σου

background
arthro dup(1)

Tο sustainability συνδέεται απόλυτα με το πλύσιμο των ρούχων και θα σου πω πώς: αν προσέχεις και φροντίζεις τα ρούχα σου σωστά, τότε θα τα φοράς μια ζωή. Αυτός είναι ένας έξυπνος τρόπος ώστε να μην κάνεις περιττές αγορές, τουλάχιστον όσον αφορά στα classics της γκαρνταρόμπας.

Το να πλένεις και να αποθηκεύεις σωστά τα ρούχα της ντουλάπας σου είναι κάτι που αυξάνει τη «διάρκειά» τους, ενώ βοηθάει στο να αλλάξουμε και τη φιλοσοφία που έχουμε ως καταναλωτές: όσο έχουμε ρούχα στην ντουλάπα μας που δεν τ’ «αγγίζει» ο χρόνος (όσον αφορά το design και την περιποίησή τους), τότε κάνουμε πιο στοχευμένες αγορές.

Όσον αφορά, λοιπόν, το πλύσιμο των ρούχων, τα πράγματα είναι απλά. Δεν χρειάζεται να βλέπεις αυτή τη διαδικασία ως μια περίπλοκη, εφόσον ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα στο μυαλό σου. Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια βήματα που μπορείς να ακολουθείς όσον αφορά το πλύσιμο των ρούχων, που θα σε βοηθήσουν να τα διατηρήσεις σε καλή κατάσταση για χρόνια.

Ανοιχτόχρωμα/Λευκά

Είναι σημαντικό να χωρίσεις τα ρούχα πριν τα βάλεις στο πλυντήριο. Τα πράγματα είναι απλά. Τα λευκά πάνε με τα λευκά και τα σκούρα ρούχα με τα σκούρα. Όσον αφορά τα λευκά, μπορείς να τα πλύνεις με άλλα ανοιχτόχρωμα ρούχα (όπως τα nudes ή τα ανοιχτόχρωμα γκρι και denim). Κατά τα άλλα, δεν πρέπει να αναμειγνύονται με άλλα χρώματα. Επίσης, είναι σημαντικό να χωρίσεις τα πιο ντελικάτα με τα πιο χοντρά, όπως τα μάλλινα, τα οποία χρειάζονται πιο υψηλή θερμοκρασία για να καθαρίσουν σωστά.

Σειρά έχει το απορρυπαντικό. Όταν πλένεις τα λευκά, η σκόνη είναι πιθανότερο να τα καθαρίσει καλύτερα από ένα υγρό απορρυπαντικό το οποίο τείνει να τα κάνει να δείχνουν πιο θαμπά. Αν πάλι θέλεις, έναν φυσικό τρόπο να τα κάνεις πιο λευκά, μπορείς να προσθέσεις μισή κούπα μαγειρικής σόδας στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό.

Επίσης, σημαντικό είναι να πλύνεις τα λευκά σε υψηλή θερμοκρασία (στους 40 ή 50 βαθμούς) για να καθαρίσουν καλά. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες αφαιρούν καλύτερα τους πιο δύσκολους λεκέδες.

Τέλος, όταν τα απλώσεις, προτίμησε μια μέρα που έχει ήλιο, μιας και οι UV ακτινοβολίες βοηθούν στο να ασπρίσουν καλύτερα και να σκοτώσουν τυχόν μικρόβια.

Πηγή: Ladylike , url:https://www.ladylike.gr/style/pos-na-plineis-sosta-ta-rouxa-sou/

Πως λειτουργεί;

Εάν έχεις πολλά ρούχα και αξεσουάρ σε καλή κατάσταση τα οποία δεν χρησιμοποιήσεις πια μπορείς να τους δώσεις μια δεύτερη ζωή πωλώντας τα μέσω του e-shop μας Thrift60. Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή.

Thrift60