Για εμάς

background

Γιατί να επιλέξετε το THRIFT60® ;

Thrifting (θρίφτινγκ): η διαδικασία αναζήτησης, εύρεσης, συλλογής, παράδοσης και αγοροπωλησίας μεταχειρισμένων ρούχων, σε καλή κατάσταση και οικονομικές τιμές.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα THRIFT60® γεννήθηκε για να στηρίξει το κίνημα της κυκλικής μόδας και οικονομίας. Εδώ θα βρεις μεταχειρισμένα/ second hand ρούχα για γυναίκες και άντρες, τόσο επώνυμα όσο και fast fashion, σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και σε εξαιρετικά οικονομικές τιμές. Όχι όμως μόνο αυτό! To THRIFT60® σου δίνει τη δυνατότητα να πουλήσεις τα ρούχα σου, τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση, και να τους δώσεις μια δεύτερη ζωή υποστηρίζοντας την κυκλική μόδα και μειώνοντας το ανθρακικό σου αποτύπωμα. Κάνε στροφή 360 μοιρών σε ό,τι πίστευες έως τώρα για τα μεταχειρισμένα ρούχα και πίστεψε ότι τα ρούχα που φοράμε έχουν τη δύναμη να επιφέρουν την αλλαγή!

Mission & Some Data

Η αποστολή μας: να εμπνεύσουμε τους καταναλωτές να επιλέγουν πρώτα την επαναχρησιμοποίηση ρούχων.

Ας μιλήσουμε με αριθμούς:

Η βιομηχανία της γρήγορης μόδας είναι η δεύτερη πιο ρυπογόνος παγκοσμίως, ενώ η κατασκευή ενδυμάτων ευθύνεται για το 8-10% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ποσοστό που ξεπερνάει εκείνο όλων των διεθνών πτήσεων και θαλάσσιων μεταφορών μαζί. Το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα στα ρούχα μας μπορεί να φτάσει το 26% μέχρι το έτος 2050. Ενδεικτικά, μόνο για την παραγωγή ενός βαμβακερού πουκαμίσου απαιτούνται περίπου 700 γαλόνια νερού, ενώ για την παραγωγή ενός τζιν ο αριθμός αυτός ξεπερνάει τα 2.000 γαλόνια νερού. Περισσότερο από το 30% όλων των μικροπλαστικών στον ωκεανό προέρχονται από το πλύσιμο συνθετικών υφασμάτων, όπως ο πολυεστέρας.

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου προϊόντος μειώνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγή του κατά 82%.

Πώς μπορώ να μειώσω το ανθρακικό μου αποτύπωμα;

Κυκλική Μόδα

Υποστήριξε και εσύ την κυκλική μόδα για να μειώσεις το ανθρακικό σου αποτύπωμα. Αγόρασε μεταχειρισμένα ρούχα σε καλή κατάσταση και δώσε μια ”δεύτερη ζωή” στα δικά σου ολιγοφόρετα ρούχα, είτε πωλώντας τα στο e-shop μας είτε δωρίζοντάς τα ή ανακυκλώνοντας τα. Μη ξεχνάς ότι συνεργαζόμαστε με κοινωνικά παντοπωλεία, στα οποία δωρίζουμε τα ρούχα που δεν θέλεις να πωληθούν είτε τα ανακυκλώνουμε στους μωβ κάδους. Με απλά λόγια τα αναλαμβάνουμε όλα για εσένα 🙂 

Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα ανανεώσεις το στιλ σου και την ντουλάπα σου αλλά θα κάνεις καλό στο και περιβάλλον με το δικό σου μοναδικό τρόπο. Το πιο σημαντικό είναι να μειώσουμε το ποσοστό των πόρων που καταναλώνουμε καθώς και την ποσότητα των υλικών και προϊόντων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Προτεραιότητά μας η δημιουργία μιας κοινότητας που νοιάζεται για το περιβάλλον και το πλανήτη αλλά παράλληλα γνωρίζει ότι το στιλ μπορεί να έχει μία μόνο επωνυμία. Αυτή του περήφανου thifter! #thiftproudly, λοιπόν σε όλους τους μοναδικούς θησαυρούς που μπορείς να ανακαλύψεις στο e-shop μας.

Η κυκλική μόδα έχει έρθει για να μείνει και μπορείς και εσύ να γίνεις κομμάτι ενός από τα μεγαλύτερα πράσινα fashion κινήματα κινητοποίησης. Το βιώσιμο μέλλον της μόδας είναι εδώ και βρίσκεται ήδη κρεμασμένο στην ντουλάπα σου.

Πως λειτουργεί;

Εάν έχεις πολλά ρούχα και αξεσουάρ σε καλή κατάσταση τα οποία δεν χρησιμοποιήσεις πια μπορείς να τους δώσεις μια δεύτερη ζωή πωλώντας τα μέσω του e-shop μας THRIFT60® . Η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή.
Thrift60